Iedere 6 maanden is het tijd voor een periodieke controle door de tandarts. Dit is essentieel als u uw gebit onder controle wilt houden. De tandarts kan zo bijzonderheden als gaatjes, tandsteen of tandvleesproblemen, ontstekingen, loszittende kronen/bruggen etc. op tijd ontdekken. Ook kan de tandarts eventuele vragen direct beantwoorden en de mogelijkheden voor u op een rijtje zetten als u bijv. pijn heeft, geïnteresseerd bent in een kroon, brug, implantaten, facings, bleken of oude vullingen wilt laten vervangen. Het kan handig zijn om uw vragen op een briefje te schrijven en deze mee te nemen tijdens de controleafspraak.

Röntgenfoto’s

Er worden in principe iedere 2 jaar röntgenfoto’s gemaakt (bitewings). Dit is nodig om de gaatjes te ontdekken dat met het blote oog niet gedetecteerd kan worden. Hierop kan de tandarts zien of er beginnende gaatjes tussen de kiezen aanwezig zijn. Als u cariësgevoelig bent, kan de tandarts voorstellen om elk jaar röntgenfoto’s te maken. Dit wordt individueel bepaald. Ook kunnen er röntgenfoto’s gemaakt worden als u aangeeft dat u pijn heeft. Zo kan de tandarts controleren of er een ontsteking zit.

Preventie

Wij vinden het stukje preventie erg belangrijk. Daarom wordt u bij iedere controle of mondhygiëne behandeling geïnformeerd over uw mondhygiëne en hoe u uw mond het beste kunt verzorgen. Wij adviseren standaard om 2x per dag minimaal 2 minuten te poetsen, het liefst elektrisch. Ook tussen de tanden moet er goed gereinigd worden. Het advies is om minimaal 1x per dag te rageren of te flossen.

Vervolgbehandeling

Wanneer er een behandeling nodig is, wordt er met u aan de balie een vervolgafspraak gemaakt. Ook kan het zijn dat u een verwijsbrief meekrijgt. U moet dan zelf contact opnemen met de desbetreffende specialist voor een vervolgafspraak.

Controle

Translate »
Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven