[su_row][su_column size=”1/2″]

Wilt u een mooie, witte glimlach? Dit is te bereiken met bleken! Door uw hele leven heen, slijt het glazuur waardoor het donkere onderliggende tandbeen doorschemert. Met bleken kunt u de oude kleur van het glazuur ophalen. Ook door roken en het drinken van rode wijn, thee of koffie, kunnen uw tanden verkleuren.

[/su_column] [su_column size=”1/2″]

[/su_column] [/su_row]

Is bleken veilig?

Uit klinische studies blijkt dat bleken met waterstofperoxide of carbamide veilig is voor tanden en tandvlees onder toezicht van een tandheelkundige.

Behandeling

Voordat er gestart wordt met bleken, wordt er eerst een gebitsreiniging uitgevoerd die alle aanslag en tandsteen verwijderd. Nadat alles gereinigd is, wordt er gestart met het droogleggen van de tanden. Er wordt bleekgel aangebracht waarna er in 4 sessies van 15 minuten gebleekt wordt met de speciale lamp. Gevoeligheid kan voorkomen. Na het bleken worden uw tanden gepolijst. De behandeling duurt 1,5 uur in totaal.

Na de behandeling

De meest voorkomende bijwerking is een lichte, tijdelijke gevoeligheid. U mag de eerste 48 uur geen voedsel of drank nuttigen waaraan kleurstoffen zijn toegevoegd. Voorbeelden zijn koffie, thee, cola, rode wijn, rode sauzen etc. Ook roken wordt afgeraden. Een goede mondhygiëne is belangrijk. Zorg ervoor dat u uw tanden 2 keer per dag poetst en flost of ragert. Deze 2 factoren gaan bepalen hoelang het resultaat blijft.

Wanneer kunt u uw tanden laten bleken?

Als u geen vullingen in het front heeft, kunt u uw tanden laten bleken. De vullingen kleuren niet mee, dus krijgt u een kleurverschil. Als er toch voor bleken gekozen wordt, dan dienen de vulling na het bleekproces vervangen te worden.

Bleken

Translate »
Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven