Vulling

Een vulling is geïndiceerd als u een gaatje heeft veroorzaakt door cariës (tandbederf). Als dit niet gevuld wordt, gaat het zich steeds verder ontwikkelen. Het kan zover gaan dat de tandzenuw wordt aangetast en afsterft. U krijgt dan vaak kies- of tandpijn of een ontsteking. Met een vulling zorg je ervoor dat dit proces tijdig gestopt wordt. Wanneer een tand of kies afbreekt, wordt dit ook gevuld. Het kan soms ook zijn dat er een bestaande vulling moet worden vervangen als er bijvoorbeeld een breuk of randslijtage in zit.

Behandeling

Indien gewenst geeft de tandarts eerst een verdoving. Wanneer de verdoving goed is ingewerkt, boort de tandarts de cariës of oude vulling weg. Als het element helemaal schoon en droog is, wordt er ets aangebracht. Na goed inwerken, wordt dit weggespoeld en wordt er primer en bonding aangebracht. Dit is een speciaal lijmlaagje zodat het vulmateriaal goed hecht. Na het uitharden, kan het vulmateriaal (composiet) worden aangebracht. Dit wordt in het geboorde gaatje aangebracht, zodat het gaatje gedicht wordt. Daarna wordt de vulling afgewerkt en kan het gebit weer goed functioneren.

Duur van de behandeling

De behandeling voor 1 of 2 gaatjes, duurt 30 minuten. Wanneer er tijdens de controle gaatjes te zien zijn, maken wij hiervoor meerdere afspraken met u. Ook voor het vervangen van 1 of 2 vullingen, duurt de afspraak 30 minuten.

Ons Team

Tandarts/praktijkeigenaar BIG-nummer: 59921583902

Mustafa Faker

Translate »
Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven