Extractie

Het extraheren van een kies of tand kan verschillende redenen hebben bijv. als u een beugel nodig heeft en er is niet genoeg ruimte, de kies of tand is rot van binnen en is niet meer te redden, u heeft last van uw verstandskiezen etc. In deze gevallen kan het trekken van de tand of kies de beste oplossing zijn.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling dient u goed te eten. Wanneer u in de tandartsstoel ligt, krijgt u eerst een lokale verdoving. De verdoving houdt ongeveer 2 uur aan, maar dit kan per patiënt verschillen. Pas nadat de verdoving volledig is uitgewerkt, mag u weer eten en drinken.

Extraheren

Als de verdoving goed is ingewerkt, gaat de tandarts wrikken met een hevel. Zo zorgt de tandarts ervoor dat de tand of kies loskomt uit het kaakbot. Pas als de tand of kies goed los is gekomen, wordt deze met een tang geëxtraheerd.

Nazorg

Het kan zijn dat er daarna nog gehecht wordt. Dit komt echter niet vaak voor. De tandarts zal beslissen of dit nodig is, nadat de tand of kies eruit is gehaald. Ook krijgt u een steriel gaasje op de extractiewond waarop u een half uur moet dichtbijten om de bloeding te stelpen. Voordat u naar huis gaat, krijgt u tevens een instructie over de genezingsproces en wat u wel en niet mag doen.

Ons Team

Tandarts/praktijkeigenaar BIG-nummer: 59921583902

Mustafa Faker

Translate »
Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven